vrijdag 5 december 2014

Wentelteefjes maken.

Toen we vorige week leerden over onze familie, zochten we woorden die ons deden denken aan onze grootouders. Zoë vertelde over wentelteefjes. Maar velen in de klas hadden hier nog nooit van gehoord. Hoe konden we dit beter leren kennen dan door het zelf eens te maken ...
Vandaag was het zover... Als echte koks gingen we wentelteefjes bakken... Jammer dat Zoë en Noëmie ziek waren...
We deden onze schort aan en gingen eerst onze handen wassen.
We bekijken wat we allemaal nodig hebben om wentelteefjes te maken.
Iedereen hielp bij het maken van het beslag. Daarna kwam het echte werk : bakken !!
Als iedereen gebakken had, mochten we beginnen te smullen... Sommigen aten er zelfs 2 (sommigen zelfs nog meer :-) ) Het viel goed in de smaak, want alles was op.
Iedereen hielp nadien flink opruimen en afwassen.
Het was een zeer leuke namiddag. Een dikke duim voor iedereen!!! We gaan zeker nog eens koken.
Je kan foto's van alle koks bekijken in het album dat je in de fotogalerij vindt.


Wil je het thuis nog eens maken, vraag dan zeker aan mama en papa om je te helpen !!

Ingrediënten:
- 1liter melk
- 5 eieren
- wit brood
- kaneel
- bloemsuiker
- boter

Werkwijze
- Doe de eieren in een kom.
- Voeg de melk toe en meng alles met een klopper goed door elkaar.
- Voeg een klein beetje kaneel toe.
- Wentel de boterhammen door het melk/eimengsel en laat even rusten op een bord.
- Laat een beetje boter in een pan smelten.
- Bak de boterham aan 2 kanten tot hij mooi goudgeel gebakken is.
- Bestrooi met bloemsuiker
- Smakelijk eten !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten